2.CURSUSAANBOD SCHOOLJAAR 2016-2017

 Samyra biedt elk schooljaar aan: een kernabonnement van wekelijkse lessen ,aangepast aan de noden van de  studentenroosters ,met daarnaast optioneel nog bij te boeken  verder een minimum van een 7-tal weken extra trainingssessies en workshops die qua data intern worden overeengekomen met de cursisten.Ook is mogelijkheid tot optreden voorzien voor hen die wensen,en wordt elk semester een feest voorzien.

 

Wekelijkse cursussen (kernabonnement):

Samyra’s  nieuw schooljaar (2015-2016)zal o.a. bestaan uit 2 semesters met 23 lessen die zo studentvriendelijk mogelijk worden gepland.

-het 1ste semester start op maandag 3 oktober.-.12december: 10 weken (aansluitend,met uitz. van de allerheiligenvakantie van  30 okt-5 november)

-de programmering van het 2de semester zal later gebeuren

 

Plaats

Tijdstip

Groep

De Kopergietery

 

Blekerijstraat 50

(centrum, 10 min. van Dampoort station)

 Maandag 18.30-19.30  Beginners(groep 1) :initiatie

Maandag 19.30 - 20.45

open level (groep 2):klassiek & folk

Maandag 20.45-22

repetitie showgroep


 

 

 

   
   

 

 

Lesinhoud

niveau 1:BASIS

Open level groepen:nog te bepalen

Er wordt dus even afgetreden van het lespad die u normaliter hieronder beschreven vindt

  • niveau 1: initiatie > start vanaf 0 (VOORKENNIS NIET NODIG!!!!!!!!) BASIS
  • attributen (sluier),faraonisch met vuur,arabo-andalous,haardans…; arabisch klassiek,modern en traditioneel
  • niveau 2: semi-gevorderd > techniek, combinaties, attributen (stok,sluier),nubisch,..
  • niveau 3: gevorderd> techniek, concepten,de optreedroutine,balady (dans van het volk) attributen ( zills ofte vingercymbaaltjes,stok,enkele en dubbele sluierdans,wings,shamadan,meleya)…
  • niveau 4:choreografie met techniektraining.Choreografiën in afspraak;o.a. klassiek (mét /zonder zills),dubbele sluier,wings,en nog enkele 'kei-neige' verassingen à la tribalfusion.oriëntaalse dans met attributen (zwaard, veilfan, gipsytamboerijn ,arabo-flamencorrok,veilpoi ,bellyburlesk met austrichfan,enz)Heerlijke traditionals en cross-overs dus );open voor alle niveau’s vanaf basis (min. 10 lessen)

De opbouw van Samyra’s schooljaren (van september tot mei)  kun je vergelijken met het leren van een taal :

  • in jaar 1 leer je de letters a -->z
  • in jaar 2 leer je de woordjes aap-->zeep
  • in jaar 3 leer je zinnetjes maken
  • in jaar 4 leer je een verhaaltje navertellen

De eerste 3 jaren is een 'vast' en holistisch totaalpakket waarin een heus overzicht geboden wordt van de belangrijkste technieken, combinaties, stijlen, etnieëen, attributen, ritmes, componisten, zangers,instrumenten, principes, danseressen, hitnummers en achtergrond.      Ook komen alle oriëntaalse muziekgenres aan bod,van de meest klassieke stijl ,over de weemoedig sensuele klanken ,spirituele trance,populaire chaabi’s , traditionele folk,moderne oriental technoritmes tot de nieuwste Arabische fusion en metal.Voor iedereen wat wils dus ,doch kennismaking met andere genres is altijd ‘voedend’.  Het is te  vergelijken met een snoepreis; de oriëntaalse dans is immers zo ontzettend rijk , gevarieerd , boeiend en steeds evoluerend (kijk maar eens naar de filmpjes en foto's van onze bellyspotting-shows!) dat ‘men een hele wereld ziet opengaan waarvan men het bestaan niet vermoedde’!

 We zien in elke les -na de opwarming en de korte herhaling van vorige les- een ander thema, met technieken die we dan toepassen op een leuk muziekstukje, voor zij die thuis wat wensen te demonstreren.Op het eind van het semester komt nog een overkoepelende dans die een synthese is van de tot dantoe geziene danstechnieken .

In de groep 4 zien we gedurende een deel of gedurende een heel semester telkens een volledig uitgewerkte dans.Deze choreografieën  komen in aanmerking voor het geval we groepsoptredens verzorgen ,doch voor specifieke optredens zullen er ook extra repetieties zijn voor alle niveau’s voor andere groepsleden die  willen optreden.Daar er meermaals mensen zijn die niet wensen op te treden zullen we de lessen niet aan repetities opofferen.